9/28/2011

Söta Citronrutor

Malmö

Idag bakade jag Söta Citronrutor ur boken Kladdkakor och annat gott.
Hur lätt som helst! Du börjar med att göra botten, och när den är i ugnen hinner du göra fyllningen! I receptet står det 4 msk citronsaft, men jag trotsade det och använde hela citronen för att få syrligare rutor (ca 6 msk), det är en smaksak!

Söta Citronrutor

Botten:

125 gram smör

5 msk socker

3 dl vetemjöl

Fyllning:

4 ägg, lätt uppvispade

2 ½ dl socker

4 - 6 msk citronsaft

1 tsk rivet citronskal

4 msk mjöl

½ tsk bakpulver
Börja med botten:

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en fyrkantig form

Vispa smöret och sockret fluffigt och vänd ner mjölet med en metallsked.
Tryck ut degen i formen och baka av ~20 minuter

Fortsätt med fyllningen:

Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner citronsaften och citronskalet.

Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i äggsmeten i omgångar.

Häll fyllningen i skalet och baka av i mitten av ugnen ca 25 - 30 minuter eller tills den stelnar.

Låt kakan svalna i formen och skär sedan i fyrkantiga bitar.

Pudra med florsocker!



Jag har ju ingen kamera, men hittade bild på dem från den här sidan!

2 kommentarer: