9/30/2011

Syrliga Citroner

Malmö

Igår squeezade jag citronsaft och rev citronskal så att hela lägenheten luktade sommar!
Resultatet? Lemon curd!

Fick receptet från mamma, och jag minns tydligt första gången hon gjorde det hemma, det var när vi bodde på Djingis. Receptet var nedskrivet på en bit gammal tapet, väldigt romantiskt, och det luktade så gott i huset! Men bäst av allt var hur gott det smakade på scones.
Det har gått flera år sedan jag åt det, och jag började tro att jag satt Lemon curd på en piedestal, att jag skulle bli besviken på smaken. Men hur fel hade inte jag?

Det här receptet kommer jag utan tvekan att göra om fler gånger i höst, särskilt nu när det är billigt med citroner, och för att det inte tar mer än 20 minuter att röra ihop!

Igår kväll kom Josefin på kvällsfika och vi åt Citronrutorna med en klick Lemon curd. Succé om man älskar citron!

Lemon curd

2 citroner

2 - 3 ägg

2 ½ dl socker

50 - 75 gram smör

Gör så här:

Tvätta och riv citronskalet



Pressa ut saften i en kastrull och vispa tillsammans
ägg, socker, citronskal och citronsaft.

Sjud tills det tjocknar.

Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret.

Låt svalna, och njuuuut!

(Håller ca en vecka i kylskåp)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar