Malmö
Efter prinsesstårtebaket blev det två äggvitor över, och jag tänkte att det är ju ganska onödigt att slänga dem!
Så jag slog upp ett recept på maränger i min nya bok, altererade receptet och elvispade iväg!
Earl Grey Maränger
ca 30 stycken små maränger
2 äggvitor
3/4 dl Earl Grey Socker
(Mortla två tepåsar Russian Earl Grey (Lipton) + två tsk socker och blanda ut med en dl socker)
Ugn: 100 grader
Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke.
Vispa till ett lätt skum och tillsätt sockret i 3 - 4 omgångar med några minuters mellanrun.
Vispa oavbrutet tills massan håller formen! (Det är ganska länge..)
Klicka eller spritsa ut små maränger på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter (enligt boken) eller 2 timmar (enligt min ugn) eller tills marängerna lossnar från bakplåtspappret.
Åh, vilket spännande recept! Jag tror på det här och ska HELT KLART prova det! YUM <3
SvaraRaderaProva! De smakade väldigt gott till glass och kolasås! ;)
SvaraRadera