2/02/2012

Kladdkaka med banan!

Malmö
Sofie och jag (jag heter också Sofie!) invigde gasspisens ugn i Jeppes och min nya lägenhet med att baka en kladdekaka med skivad banan i. När Jeppe kom hem från kvällsrepet satt Sofie med ovispad grädde i en vispskål och vispade för glatta livet med en gaffel, eftersom vi varken har elvisp eller någon annan form av gammal hederlig visp.



Nr.4 Kladdkaka med banan!

100 gram smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk Valrhona kakao
2 dl mjöl
1 nypa salt

1 banan, skivad.

Ugn: 225 grader
(gasugn: 6)
Vispa smör och socker vitt, tillsätt sedan de övriga ingredienserna (mjölet sist!) och absolut sist slänger ni i bananen. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter! (gasugn: minst 16 minuter)
Låt svalna!


Testpanenelen säger sitt:

"God banansmak"
"Seg bit kunde ha varit tumnagel men var banan.."... "Men god!!"
"För bakad, och borde varit övermogna bananer istället för omogna."
"Banan passar bättre i mjuka kakor...."

Betyg: 2,6/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar