6/27/2012

Kokosnöten

Malmö
Vi knackade upp en kokosnöt idag efter lite tips från Youtube!
Ett spännande eftermiddagsäventyr som resulterade i kokosvatten över halva bordet och som följdes av ett antiklimax när vi satt där och tänkte: Jaha, var det allt? Vad gör vi nu?
Vad gör man egentligen med en kokosnöt? Vad lagar man med den? Vad bakar man med den?
Hur länge håller den i kylen?

Det är nästan som att skaffa ett nytt husdjur eller en surdeg:
Hur tar man hand om den? Hur många gånger om dagen ska den ha mat? Hur mycket ska man rasta den?

Nu ligger nöten, öppnad i två halvor, ensam och övergiven på köksbordet medan Jesper spelar Game Boy och jag förgäves googlar "Vad gör man med sin öppnade kokosnöt?"


1 kommentar:

  1. Har för mig att man använder mycket kokos i asiatisk mat som malaysiskt eller indonesiskt. Du kan ju annars riva den så har du riven kokos när du ska baka :)

    SvaraRadera